هشدارهایی كه بی اثر می شود

سرگردانی مردم در ماندن یا نماندن در خانه

سرگردانی مردم در ماندن یا نماندن در خانه

بیا شمال: مردم گیلان كه این روزها به یكی از كانون های اصلی كرونا تبدیل گشته در بین ماندن یا نماندن در خانه سرگردان هستند برای اینكه با بازگشت ساعت كاری به روال عادی مجبور به حضور در ادارات هستند.


خبرگزاری مهر، گروه استان ها: این روزها چیزی كه زیاد از مسئولان وزارت بهداشت و درمان، متخصصان علم پزشكی، مسئولان ارشد استانها، رسانه ها و فضای مجازی می شنویم ماندن در خانه برای قطع چرخه انتقال ویروس كرونا است. اقدامی كه تنها راهكار كنترل این ویروس خطرناك اعلام می شود. دكتر سعید نمكی بارها اعلام نموده كه نمی خواهیم از قرنطینه الزامی شهرها و استانها استفاده نمائیم چون در فرهنگ ایرانی ما چنین چیزی پسندیده نیست و مردم باید دراین زمینه با ستاد ملی مبارزه با كرونا همكاری كرده و از ترددهای غیر ضرور در شهر و حتی بین شهری و بین استانی اجتناب كنند. موضوع و هشداری كه بارها از طرف مسئولان تكرار و از طرف بعضی از شهروندان كه این ویروس را شوخی گرفته بودند نقض شد. همان روزهای ابتدایی كه مدارس برای كنترل شیوع بیشتر این مساله تعطیل شد عده ای بار سفر بسته و با خانواده های خود دل به جاده های شمال زدند كه یكی از استان های آن یعنی گیلان كانون اصلی این ویروس بود.
شهروندان گیلان سرگردان در بین ماندن و یا نماندن در خانهیكی دیگر از مواردی كه برای كاهش انتقال این ویروس در بین مردم از طرف مسئولان حوزه بهداشت و درمان مورد پیگیری قرار|گرفت كاهش ساعات كاری ادارات، دستگاه ها، نهاد و سازمان های دولتی و خصوصی و همین طور بانك ها بود تا با در خانه ماندن بیشتر مردم، مسئولان بتوانند به سطح قابل قبولی از كنترل این ویروس برسند. اقدامی كه از همان ابتدا با مخالفت مسئولان ارشد كشور همراه بود عده ای معتقد بودند كه باید در همان روزهای ابتدایی شیوع كرونا ویروس همانند چین برای مدتی همه فعالیت ها را تعطیل و با قرنطینه كردن شهرهای درگیر و ملزم كردن مردم برای ماندن در خانه شیوع كووید ۱۹ كنترل می شد. بهر دلیلی این مساله با مخالفت همراه شد و نگرانی ها برای روند افزایشی شیوع این ویروس كه این روزها در همه شهرها و استان های ایران شاهد آن هستیم نیز افزایش پیدا كرد. استاندار گیلان در یكی از جلسات از مدیران كل دستگاه های اجرایی و سایر نهادها و سازمان ها خواست تا دوركاری و كاهش تعداد كاركنان دستگاه و همین طور جمع آوری دستگاه های حضور و غیاب الكترونیكی را در دستور كار قرار دهند موضوعی كه در همان زمان نیز در بعضی از دستگاه ها به صورت سلیقه ای اعمال می شد. كاهش ساعت كاری اصناف و بازاریان و همین طور تعطیلی بازارهای محلی نیز از دیگر اقدامات این ستاد برای جلوگیری از شیوع بیشتر این ویروس بود. هفته گذشته بود كه ارسلان زارع بار دیگر در جلسه ستاد مبارزه با كرونای این استان و هم در گفتگو با رسانه ها از كاهش ساعت كاری و تعداد كارمندان و دور كاری با اولویت بانوان و افراد دارای سن بالا و بیماری های زمینه ای آگاهی داد. موضوعی كه با دستور العمل ابلاغی جدید ستاد ملی كرونا در خصوص بازگشت ساعت كاری به روال عادی نقض شده و گلایه های مردم و خانواده ها خصوصاً در استان گیلان بعنوان یكی از كانون های اصلی شیوع كرونا ویروس به دنبال داشت و بهانه ای برای افزایش ترددها در سطح شهر شد.
حضور در ادارات جان خانواده های ما را تهدید می كندكیوان ضیایی كارمند یكی از دستگاه های اجرایی رشت در این زمینه به خبرنگار مهر اظهار داشت: مردم هر روز شاهد تصمیمات ضد و نقض از مسئولان استان گیلان و ملی درباره ماندن یا نماندن در خانه هستند. وی با اشاره به اینكه در سازمانی كار می كنم كه هر روز باید پاسخ تعداد زیادی از شهروندان را بدهم، اضافه كرد: ما می شنویم مسئولان حوزه بهداشت و درمان می گویند بهترین راهكار جلوگیری از این ویروس در خانه ماندن و عدم تردد غیر ضرور در سطح شهر است چیزی كه با این تصمیمات ضد و نقیض همخوانی ندارد. ضیایی با اشاره به نگرانی خانواده های كارمندان از ادامه این وضعیت، اظهار داشت: همسرم همیشه گلایه می كند كه اگر ما همه خانه را ضدعفونی كرده و نكات بهداشتی سفارش شده را نیز رعایت نماییم تو با كار كردن بیرون از منزل و معاشرت با تعداد زیادی از مردم در طول روز در محل كار تمام این زحمات را هدر می دهی. ایشان سپس با تاكید بر اینكه مسئولان باید برای این مساله یك تصمیم جدی بگیرند، بیان كرد: ستاد ملی مبارزه با كرونا باید تصمیم گیری دراین زمینه را به استانها واگذار كند تا مسئولان هر استان باتوجه به شرایط موجود در آن تصمیم نهایی را بگیرند.برای تامین نیازهای خانواده مجبور به حضور در شهر هستماحمد آقا دستفروشی است كه محصولات محلی را در بازار رشت می فروشد او در این زمینه با همان لهجه شیرین گیلكی خود به خبرنگار مهر اظهار داشت: مسئولان می گویند در خانه بمانیم من اگر در خانه بمانم چه كسی نیازهای خانواده مرا تامین می كند. وی با اشاره به شرایط سخت اقتصادی خود، اضافه كرد: من اگر كار نكنم هیچ چیز برای خوردن و گذران زندگی نخواهم داشت پس ناچارم با وجود هشدارهای داده شده برای تامین نیاز خانواده ام در این روزها خطر را به جان خریده و به بازار بیایم. احمد آقا كه دستان پینه بسته اش نشان از تلاش همه این سال ها برای داشتن زندگی بهتر دارد، اظهار داشت: مسئولان اصلاً به فكر مردم نیستند كه اگر بودند باید با حمایت مالی و معنوی سبب می شدند تا این روزها من و امثال من دیگر دغدغه تامین نیاز خانواده را نداشته باشیم و در این اوضاع خطرناك با آمدن به بازار نه خود و خانواده ام را به خطر بیاندازم. بیان همه این موارد در حالی است كه وضعیت واحدهای تولیدی و صنعتی، كسب و كارهای خرد و كلان، كارخانجات و سایر موارد وضعیتی بهتر ندارند و بارها در نامه های خواهان كاهش ساعت كاری، تعدیل نیرو، و حتی تعطیلی برخی واحدهایی كه امروز و در این شرایط بهتر است تولید نكنند تا هزینه اضافه ای با انتشار بیشتر ویروس به استان و حوزه بهداشت و درمان آن وارد نكنند اما هنوز هم ستاد ملی مبارزه با كرونا از مدیریت جزیره ای دراین زمینه خودداری كرده و تلاش می كنند تمام تصمیمات در سطح ملی گرفته شود.
پیگیری تعطیلی ادارات و دستگاه گیلان از طرف رئیس مجلسدر همین رابطه مجمع نمایندگان استان گیلان دو بار در نامه هایی از رئیس مجلس، وزارت بهداشت و درمان، وزیر كشور، رئیس سازمان برنامه و بودجه خواسته اند تا اجازه قرنطینه، بستن مبادی ورودی و همین طور تعطیلی ادارات، دستگاه ها و نهادها و سازمان های دولتی و غیر دولتی را به مسئولان استان گیلان واگذار كند تا بتوان گام های مؤثری باتوجه به وضعیت حساس و خطرناك استان برای مبارزه و مقابله با ویروس كرونا بردارند. موضوعی كه اسدالله عباسی نماینده رودسر و املش و سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی روز گذشته در گفتگویی به آن اشاره و با گلایه از اضطراری نشدن وضعیت گیلان، اظهار نمود: باتوجه به شرایط موجود مجمع نمایندگان گیلان خواهان اعزام امكانات درمانی، بهداشتی و تجهیزات برای كنترل ویروس كرونا به گیلان از طرف وزارت شدند. عباسی به نشست مجمع نمایندگان گیلان با وزیر بهداشت و درمان اشاره نمود و اضافه كرد: دكتر نمكی طرح محدودیت در رفت و آمد همانند استان قم برای گیلان را پیشنهاد نمود تا در این استان اجرایی شود كه مقرر شد در این خصوص هر چه سریع تر تصمیم گیری شود. وی با اشاره به اینكه گیلان در معرض خطر بسیار جدی است، اظهار داشت: به سبب كمبود امكانات شرایط خدمات دهی درمانی به هم استانی ها وجود ندارد چه برسد برای مسافران، پس باید تمهیدات خاصی در ورودی های استان برای جلوگیری از ورود مسافران اتخاذ شود. سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با تاكید بر حضور تعیین كننده پلیس راه در جاده های ورودی گیلان، اشاره كرد: این امكان وجود دارد تا مسافرانی كه وارد استان می شوند خودشان آلوده بوده و یا با ابتلاء به ویروس كرونا استان ما را ترك كنند اما متأسفانه در ورودی های استان به مانند چابكسر و رودبار حضور پلیس راه صرفاً یك حضور فیزیكی بوده و قرنطینه در آن صورت نمی گیرد و مسافران در بعضی مواقع به راحتی وارد گیلان می شوند متأسفانه در ورودی های استان به مانند چابكسر و رودبار حضور پلیس راه صرفاً یك حضور فیزیكی بوده و قرنطینه در آن صورت نمی گیرد و مسافران در بعضی مواقع به راحتی وارد گیلان می شوند. عباسی همین طور یكی از ایرادهای مهم را تعطیل نبودن یا محدود نكردن ساعات فعالیت ادارات برشمرد و اضافه كرد: وزیر بهداشت و درمان در نامه به رئیس جمهور خواهان تعطیلی ادارات و یا محدودسازی ساعات فعالیت آن در گیلان شد اما رئیس جمهور با این درخواست مخالفت كرد پس مقرر شد رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه سران ۳ قوا تعطیلی ادارات گیلان را مطرح كند. وی با اشاره به محدودیت عبور و مرورها، اظهار داشت: باید رفت و آمد در شهرستان های گیلان محدود شده و مردم خودرا در منازل قرنطینه كنند برای اینكه در غیر این صورت زنجیره انتقال ویروس كرونا قطع نمی گردد.


منبع:

1398/12/21
14:50:46
5.0 / 5
3340
تگهای خبر: پلیس راه , تردد , تور , تولید
این مطلب بیاشمال را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴

لینک دوستان بیا شمال

بیا شمال

تگهای بیا شمال

biashomal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بیا شمال محفوظ است

بیا شمال بیا شمال

معرفی شمال و خرید و فروش ویلا