پژوهشگاه میراث فرهنگی اعلام كرد؛
حضور ۴ هزار ساله انسان در ارتفاعات ماسوله
نتایج بررسی مقدماتی امکان سنجی دیرینه شناسی در امتداد تکمیل پرونده ثبت جهانی ماسوله در مناطق کوهستانی اطراف این شهر پیشینه حضور انسان در منطقه را حداقل تا 4 هزار سال پیش به عقب برد.
به گزارش بیا شمال به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، محمد سنایی مدیر پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی ماسوله اظهار داشت: در این بررسی که با حضور باستان شناسانی از موزه ملی ایران، پایگاه ملی پژوهشی میراث فرهنگی ماسوله و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان انجام شده، شواهد جدیدی از فرهنگ های اواخر قبل از تاریخی، تاریخی و دوره های اسلامی در ارتفاعات کوهستانی بالای ۲۵۰۰ متری ماسوله کشف شده است.
وی اضافه کرد: طبق نظر باستان شناسان یافته های جدید نشان میدهد که انسان حداقل از اواخر دوره مفرغ از این مناطق مرتفع بطور فصلی استفاده می کرده و شواهد دوره های آهن یک و آهن سه، دوره اشکانی، آل بویه، سلجوقی و ایلخانی نیز حاکی از تداوم این الگوی سکونتی در ۴ هزار سال قبل را دارد.
مدیر پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی ماسوله اظهار نمود: انجام یک برنامه بررسی فشرده و گسترده دیرینه شناسی در حریم منظری ماسوله می تواند در تکمیل و تقویت پرونده ثبت جهانی ماسوله بسیار مؤثر باشد.
در ادامه ولی جهانی معاون اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان اشاره کرد: این یافته های جدید می تواند ما را در تکمیل اطلس دیرینه شناسی غرب گیلان خصوصاً در مناطق مرتفع البرز یاری کند و کشف آثار سکونت در چنین ارتفاعات بالایی جنبه جدیدی از انطباق جوامع انسانی در دوره های قبل از تاریخ، تاریخی و اسلامی در مناطق کوهستانی گیلان را به نمایش می گذارد.
فریدون بیگلری، سرپرست هیئت دیرینه شناسی نیز در این زمینه اظهار داشت: باتوجه به مشاهدات تیم در این بررسی امکان سنجی و کشف چند دست تراش سنگی احتمال وجود آثار قدیمی تر در منطقه بسیار قوی است.
متخصص پارینه سنگی از موزه ملی ایران اشاره کرد: در صورت انجام بررسی پیمایشی و فشرده می توان انتظار داشت شواهد مطمئنی از حضور انسان های دوران پارینه سنگی نیز در منطقه یافت شود.
این مطلب بیاشمال را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب