معاون مدیریت هماهنگی ترویج جهاد كشاورزی مازندران:

کاروان ترویجی کشاورزی در شالیزارهای مازندران به راه افتاد

کاروان ترویجی کشاورزی در شالیزارهای مازندران به راه افتاد

معاون مدیریت هماهنگی ترویجی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از طریق اندازی کاروان تخصصی ترویجی کشاورزی با هدف نفوذ دانش در مراحل کاشت، داشت وبرداشت ومدیریت مزرعه اطلاع داد.



قاسم زارعتگر در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: این کاروان هر هفته یا دو هفته یکبار به یکی ازشهرهای استان سفر می کنند و در مزرعه های کشاورزی، باغی، شیلات و دامداری ها دانش فنی روز را به کشاورزان و مدیران مراکز جهاد کشاورزی شهرستان ها آموزش و منتقل می کنند.
زراعتگر اضافه کرد: در گام نخست و به محوریت شهرستان آمل، مبارزه غیر شیمیایی با افت برنج و تولید محصول سالم ودانش محور مورد هدف بوده که با حضور محققان در شهرستان آمل دریک سایت الگویی حدود ۳۰۰ هکتار شالیزار برنج بدون استفاده از هیچ سم و کودی توسط کشاورزان پیشرو و داده های محققان کشاورزی اجرا شد.
مسئله یابی مشکلات کشاورزان، هدف راه اندازی کاروان های آموزشی ترویجی است
معاون مدیریت هماهنگی ترویجی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، یکی از اهداف مهم راه اندازی کاروان های ترویجی جهاد کشاورزی را کمک به ارتقا بهره وری محصولات اعلام نمود و اضافه کرد: به همین خاطر وزارت جهاد کشاورزی یک نهضت جهادی ترویج را برای شناسایی مسائل و مشکلات کشاورزان راه اندازی کرده است.
زراعتگر، یکی از مهم ترین خروجی و دستاورد راه اندازی کاروان های آموزشی، ترویجی را مسئله یابی مشکلات کشاورزان مناطق مختلف و عرضه راهکاری فنی و علمی برای حل آنها دانست و اضافه کرد: با کمک پژوهش مروجان مراکز علمی کشاورزی که در این کاروان های ترویجی حضور دارند مشکل کشاورزان مناطق احصا و برای آنها راهکار عرضه می شود.
وی، یکی از مهم ترین جنبه سفر کاروان های آموزش و ترویج را همراهی فرمانداران، بخشداران، دهیاران و مدیران مراکز جهاد کشاورزی هر منطقه عنوان نمود و اظهار داشت: در این همراهی، تمام مشکلات کشاورزی به کارشناسان، متخصصان منطقه احصاء می شود و برای حل آنها مراکز علمی دست به تحقیقات می زنند.
معاون مدیریت هماهنگی ترویجی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، با اهمیت ترین بخش کارهای دانش بنیان و تحقیق را انتقال یافته های علمی به بهره برداران دانست و اضافه کرد: انتقال هرچه سریع تر دانش روز به کشاورزان یکی از مهم ترین اولویت های جهاد کشاورزی امسال است.
زراعتگر خاطرنشان کرد: جمع آوری یافته های علمی تمام مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی در بخش های مختلف و انتقال آن به بهره برداران و کشاورزان یکی از برنامه های مهم وزارت جهاد کشاورزی در جهت افزایش بهره وری محصولات و نهایتا امنیت غذیی کشور است.
وی نتیجه انتقال دانش به کشاورزان را تولید پایداری محصولات کشاورزی و افزایش بهره وری آنان دانست و اظهار داشت: پیام مقام معظم رهبری در بحث دانش بنیان این است که کشاورزی سنتی را از حال وابستگی به کود و نهاده ها به سمت وابستگی به علم و دانش پیش ببریم و هرچه سریع تر و بیشتر دانش در مزارع رسوخ پیدا کند؛ اساسا زودتر به پایداری در تولیدات دست پیدا می نماییم.


منبع:

1401/04/17
20:03:54
0.0 / 5
837
تگهای خبر: آموزش , تولید , سفر , شالیزار
این مطلب بیاشمال را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵

لینک دوستان بیا شمال

بیا شمال

تگهای بیا شمال

biashomal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بیا شمال محفوظ است

بیا شمال بیا شمال

معرفی شمال و خرید و فروش ویلا