برنامه های ناپایدار برای خانه های ناپایدار

برنامه های ناپایدار برای خانه های ناپایدار

بیا شمال: پایین بودن بازده سرمایه گذاری در بافت های فرسوده، نبود توان مالی کافی ساکنان و طولانی شدن پروسه صدور پروانه همچون مشکلات نوسازی دو میلیون و 700 هزار واحد مسکونی ناپایدار است. قرار بود شهرداری زمان صدور پروانه را به یک هفته برساند اما این زمان 290 روز در سال 1399 اکنون به 370 روز رسیده است.


به گزارش بیا شمال به نقل از ایسنا، نوسازی دو میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار در کشور همچون اهداف دولت سیزدهم در طرح نهضت ملی مسکن بود که باتوجه به قوانین بالادستی، دولت چهاردهم نیز این برنامه را پیگیری می کند. البته این طرح با چالش هایی همچون پایین بودن توان مالی متقاضیان، عدم همراهی نظام بانکی، پایین بودن سرعت پروسه صدور پروانه و مشکلات اجتماعی هم راه است.
طبق تازه ترین آماری که مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ارائه داده از شروع شروع قانون جهش تولید مسکن تا کنون ۳۰۹ هزار واحد مسکونی در بافت های فرسوده به مرحله نوسازی رسیده و بالاتر از ۱۰۵ هزار واحد افتتاح شده است. استانهای تهران، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی به ترتیب پنج استان پیشرو در حوزه نوسازی هستند.
چالش هایی در راه شتاب دهی به نوسازی بافت های فرسوده وجود دارد که بگفته محمد آیینی ـ مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، نخستین مورد مربوط به توان مالی پایین افراد ساکن در بافت های فرسوده است.
چالش بعدی سازنده هایی هستند که با عنایت به مشکلات ساخت و ساز در مناطق بافت فرسوده بواسطه تنگی معابر، سختی حمل و نقل مصالح و ایجاد مزاحمت برای همسایه ها، از ساخت و ساز در این مناطق خودداری می کنند.
از طرف دیگر به سبب آنکه ساخت و ساز در بافت فرسوده بازده اقتصادی کمتری نسبت به مناطق برخوردار و شمال شهر دارد، سازنده ها و سرمایه گذاران رغبت کمتری برای حضور در بافت فرسوده دارند.
طولانی بودن زمان صدور پروانه که گاهی به حدود یک سال می رسد نیز به مشکلات افزوده است. در دو سال اخیر مسئولان شهرداری وعده دادند که روند را به کمتر از یک ماه و حتی یک هفته برسانند اما آخرین آماری که احمد صادقی ـ عضو شورای شهر تهران ارائه داده نشان میدهد صدور پروانه از ۲۹۰ روز در سال ۱۳۹۹ هم اکنون به ۳۷۰ روز رسیده است.
این در حالیست که مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران می گوید بر طبق برنامه هفتم توسعه، باید تا پایان این برنامه ۲۰ درصد از سطح بافت های فرسوده و ناکارآمد کشور کم شود. این بدان معناست که باید هر سال ۷ هزار هکتار از سطح بافت فرسوده کشور کاسته شود؛ بنابراین، این مساله باید در برنامه ریزی های سالانه گنجانده و تدابیر عملیاتی برای آن اتخاذ شود.



منبع:

1403/07/05
12:20:40
0.0 / 5
232
تگهای خبر: افتتاح , تولید , حمل و نقل , ساخت و ساز
این مطلب بیاشمال را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱

لینک دوستان بیا شمال

بیا شمال

تگهای بیا شمال

biashomal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بیا شمال محفوظ است

بیا شمال بیا شمال

معرفی شمال و خرید و فروش ویلا