زاكانی:
تعریف ۱۱ سرفصل برای کاهش آلایندگی در پایتخت
به گزارش بیا شمال، شهردار تهران با اشاره به معضلات شهر تهران به تشریح برنامه های شهرداری پرداخت و اظهار داشت: 11 سرفصل برای روبرو شدن با آلودگی هوا و ترافیک تعریف کرده ایم و نخستین گام، کاهش منابع آلاینده است.
به گزارش بیا شمال به نقل از ایسنا، علیرضا زاکانی در سومین همایش ملی حقوق شهروندی امروز (چهارشنبه) با اعلان اینکه حقوق شهروندی در اصول قانون اساسی به روشنی تعریف شده است، اظهار داشت: این سند، پشتیبانی از کرامت انسانی، حقوق بانوان، آزادی های مشروع، حق مسکن، اشتغال، تامین اجتماعی و آموزش رایگان را تضمین می کند؛ بزرگترین منشور ما قانون اساسی است و همه دستگاهها وظیفه دارند به آن پایبند باشند. حقوق شهروندی در عرصه شهری یعنی فراهم کردن امکان زندگی سالم، آرام و مطمئن برای مردم. در این مورد، شهرداری تهران با رویکرد مشارکت پذیر و مسئولیت محور، همکاری با تمام نهادها را در اولویت قرار داده است.
پیش بینی می شود تا سال ۱۴۰۵، جمعیت استان تهران به مرز انفجار برسد
وی اضافه کرد: وقتی پای خدمت به مردم در بین باشد، فرقی نمی کند کدام دستگاه مسئول است؛ مهم حل مشکل است. اصل ۵۰ قانون اساسی همه را به حفظ محیط زیست مکلف می کند و ما در شهرداری با اصلاح فرآیندها، آلایندگی را کاهش داده ایم. بطورمثال در دهه ۹۰ سالانه ۵۲۰ هزار تن آسفالت تولید می شد؛ اما با بروزرسانی کارخانه ها سال قبل تولید ۱.۷ میلیون تن آسفالت داشتیم. ترافیک و معضل مسکن از دیگر اولویت های مدیریت شهری است. ۵۱ درصد تهرانی ها مستأجرند و نگرانی از افزایش اجاره بها وجود دارد؛ طرح جامع تهران برای جمعیت ۱۰.۵ میلیونی طراحی شده، اما حال با ۹.۷ میلیون نفر درگیر ترافیک، آلودگی و کمبود مسکن هستیم. پیش بینی می شود تا سال ۱۴۰۵، جمعیت استان تهران به سبب رشد ۱۲ درصدی در شهرهای اطراف مانند اسلامشهر و رباط کریم، به مرز انفجار برسد. این رشد بی رویه، هم به حقوق ساکنان حاشیه و هم به پایتخت لطمه می زند.
تهران را به شهری زیست پذیر تبدیل می کنیم
شهردار تهران با تشریح برنامه های شهرداری اظهار داشت: ۱۱ سرفصل برای روبرو شدن با آلودگی هوا و ترافیک تعریف کرده ایم و نخستین گام، کاهش منابع آلاینده است. علاوه بر این، با ممانعت از سیاستهای ناصحیح گذشته مانند «گران کردن تهران» که به گرانی کل کشور انجامید، تلاش می نماییم با مدیریت یکپارچه و همکاری بین دستگاهی، تهران را به شهری زیست پذیر تبدیل نماییم. ما پاسخگو هستیم و عملکردمان را شفاف به مردم گزارش می دهیم. متروی تهران هم اکنون به بیش از ۳۰۰ کیلومتر طول با ۱۶۰ ایستگاه رسیده است. امسال نیز به این آمار بخش قابل توجهی اضافه می شود. در عرصه اتوبوسرانی نیز بالاتر از ۱۵۰۰ دستگاه اتوبوس جدید وارد ناوگان شده است و این روند امسال هم ادامه خواهد داشت.
از ۱۵.۷ مترمربع به ۱۷ مترمربع افزایش داده ایم
پارک های جدید در مناطق محروم راه اندازی می شود
تجمیع پلاک های کوچک در تهران کلید خورد
وی به پروژه های عمرانی روان سازی ترافیک تهران اشاره نمود و اظهار داشت: از ۹۸ اصلاح تقاطع تا سال قبل ۳۵ تقاطع تکمیل و تحویل مردم شد. امسال امیدواریم حدود ۲۰ تقاطع دیگر هم به بهره برداری برسد. سرانه فضای سبز تهران را از ۱۵.۷ مترمربع به ۱۷ مترمربع افزایش داده ایم. امسال هم مقرر است پارک های جدید در مناطق محروم راه اندازی شود. تهران با کمبود ۹۰۰ هزار واحد مسکونی و وجود ۱۷ درصد بافت فرسوده روبرو است. برای حل این معضل، مدل تجمیع پلاک های کوچک را کلید زده ایم؛ بطوریکه با ادغام ۱۰ پلاک ۱۰۰متری و اختصاص ۷۰ درصد فضای آن به پارک های محلی، همزمان با نوسازی، سرانه فضای سبز را نیز افزایش می دهیم.
زاکانی در آخر تصریح عنوان کرد: آلودگی هوا و ترافیک دو روی یک سکه اند. یکی از مهم ترین راه حل ها برای کاهش آلودگی هوا توسعه حمل و نقل عمومی کارآمد و کاهش وابستگی به خودروی شخصی است. در این راه تلاش می نماییم با افزایش ناوگان مترو و اتوبوس گام موثری برداریم.
طبق گزارش ایسنا، در این همایش از دو کتاب رساله حقوق امام سجاد (ع) و کتاب کارشناسان رسمی دادگستری استان تهران نیز رونمایی گردید.
منبع: biashomal.ir
این مطلب بیاشمال را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب