در جلسه شورای مدیریت آب كشاورزی شفت مطرح شد؛

توزیع ناعادلانه آب كشاورزی سبب تولید تنش اجتماعی می گردد

توزیع ناعادلانه آب كشاورزی سبب تولید تنش اجتماعی می گردد

بیا شمال: شفت-جلسه شورای مدیریت آب كشاورزی شفت در حالی برگزار گردید كه مسئولان با اشاره به اینكه توزیع ناعادلانه آب زراعی سبب تولید تنش اجتماعی می شود، بردقت مسئولان مربوطه در این زمینه تاكید كردند.



به گزارش بیا شمال به نقل از مهر، پیش از ظهر دوشنبه جلسه شورای آب كشاورزی شهرستان شفت در سالن میرزای شفتی فرمانداری این شهرستان برگزار گردید.
فرماندار شفت هم در این جلسه با تاكید بر لزوم برگزاری جلسات فرعی شورای آب كشاورزی در سطح بخش مركزی و احمدسرگوراب شهرستان، اظهار نمود: این جلسات با عنایت به اهمیت آن باید به صورت هفتگی برگزار گردد.
لزوم اولویت بندی در دستگاه برای رفع مشكلات
محمدرضا محسنی با اشاره به اینكه مدیر هر دستگاهی باید اشرافیت كامل به حوزه كاری خود داشته و نقاط قوت و ضعف و مشكلات را شناسایی كند، اضافه كرد: با عنایت به اهمیت مبحث تأمین منابع آب حوزه كشاورزی حضور در این جلسات باید با آگاهی كامل و به صورت تخصصی برگزار گردد.
وی بر ضرورت برنامه ریزی از جانب دستگاه ها برای مدیریت موارد بحرانی هم تاكید كرد و اظهار داشت: در تدوین برنامه و همینطور اجرا آنها باید اولویت بندی و اقدامات مهم زودتر از سایر موارد صورت گیرد.
فرماندار شفت با اشاره به اینكه اولویت و سیاست كاری سال جاری در سطح این شهرستان بر روی سه محور برنامه ریزی شده است، تصریح كرد: توجه و توسعه گردشگری، بوم گردی و تولید فرصت های شغلی و همینطور مبحث تأمین آب كشاورزی همچون این موارد است.
وی با اشاره به اینكه باتوجه به اینكه شهرستان شفت دارای پتانسیل و ظرفیت بسیاری در حوزه كشاورزی است، خاطرنشان كرد: به همین منظور باید دستگاه در این زمینه برنامه محور عمل كنند.
محسنی در ادامه با تاكید برمدیریت سال زراعی جاری در سطح شهرستان، ادامه داد: باید برای وقوع بحران های احتمالی در این حوزه برنامه ریزی صحیح صورت گیرد.
پیشگیری از تولید تنش و اضطراب در زمینه آب در بین كشاورزان
وی با اشاره به اینكه متاسفانه وضعیت و شرایط آبی و همینطور ذخیره حوزه برفی نسبت به سال قبل پایین است، اضافه كرد: با وجود همه این شرایط نباید فضای تشویش و اضطراب بر جامعه كشاورزی انتقال داده شود تنها نیازمند مدیریت منابع آبی برای تدمین آب كشاورزی هستیم.
فرماندار شفت همینطور با اشاره به بهره برداری از همه پتانسیل و ظرفیت داخلی در شهرستان، اظهار داشت: در این زمینه باید تمامی ظرفیت های آبی شهرستان اعم از تعداد چاههای عمیق و نیمه عمیق، چشمه، آب بندان، زهكش و ایستگاه های پمپاژ و رودخانه ها و همینطور بارش نزولات آسمانی در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به اینكه باید كشاورزان برای بیمه كردن محصولات كشاورزی خود ترغیب وبه آنها آگاهی داده شوند، ادامه داد: در این زمینه هم مسئولان اولویت را بر روی زمین های پایین دست شبكه آبرسانی قرار داده و صاحبان این زمین ها را برای بیمه فراخوان كنند.
محسنی با اشاره به توزیع عادلانه آب در زمان توزیع آب كشاورزی در بین كشاورزان، اظهار داشت: عدم توزیع عادلانه در این حوزه از جانب میرآب ها سبب تولید تنش های اجتماعی می گردد.
خزانه گیری ۳۰ درصدی كشاورزان شفتی
در ادامه این جلسه رئیس جهاد كشاورزی شفت هم با اشاره به اجرای ۹۶ درصدی شخم زمستان در شالیزارهای شهرستان، اظهار نمود: خوشبختانه اقدامات خوبی در این زمینه شده و تمام تلاش این بوده كه شخم زمستانه را به شخم ثانویه و سپس خزانه گیری وصل نماییم.
مجید جباری با اشاره به اینكه توزیع بذر زودرس هم در سطح شهرستان در میان كشاورزان شروع شده است، اظهار داشت: تابحال بیش از ۳۹ تُن بذر توزیع شده و با عنایت به درخواست ها برای شهرستان ۶۵ تُن بذر زودرس جذب شده است.
وی در ادامه با اشاره به توزیع ۹۲۲ تُن انواع كودشیمیایی در میان كشاورزان شفتی، تصریح كرد: در زمینه خزانه گیری هم تابحال ۳۰ درصد خزانه گیری از جانب كشاورزان انجام شده است.
رئیس جهاد كشاورزی شفت به احتمال وقوع بحران آبی در حوزه كشاورزی هم اشاره و خاطرنشان كرد: در این زمینه اقدامات لازم و هماهنگی های مورد نیاز با سایر دستگاه ها شده و همینطور برای كشاورزان هم كلاس های توجیحی برگزار شده است.
توزیع بیش از ۴۲۹ هزار لیتر سوخت در شهرستان شفت
وی با اشاره به اینكه برخی سردهنه ها هنوز با مشكل مواجهند از فرماندار شهرستان خواست تا دستگاه های مربوطه را ملزم به انجام مصوبات گذشته در زمینه رفع این مشكلات كند.
جباری با اشاره به اینكه برای تأمین سوخت مورد نیاز تراكتورها و همینطور ایستگاه های پمپاژ و موتورپمپ ها اطلاع رسانی صورت گرفته است، اضافه كرد: تابحال هم ۴۲۹ هزار و ۶۶۰ لیتر سوخت جذب و توزیع شده است.
كارگزار بیمه خدمات كشاورزی شفت هم در ادامه این جلسه با اشاره به احتمال بروز خسارت در سال زراعی جاری به علت شرایط موجود از كشاورزان خواست تا هرچه سریعتر در زمینه بیمه محصولات كشاورزی خود اقدامات لازم را انجام دهند.
رامین شیرزاد همینطور با اشاره به اینكه تابحال ۸۴۵ نفر از كشاورزان محصولات خویش را بیمه كرده اند، اظهار داشت: این میزان نسبت به سال زراعی گذشته كه ۵۵۰ نفر بوده افزایش داشته است.
وی تاكید كرد: با عنایت به فعالیت بیش از ۱۵ هزار بهره بردار در این زمینه نیاز همكاری سایر دستگاه ها و همینطور اطلاع رسانی و آگاهی كشاورزان برای انجام ایم مهم است.

1397/01/20
19:01:43
5.0 / 5
5078
تگهای خبر: آب , زمین , محصولات
این مطلب بیاشمال را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴

لینک دوستان بیا شمال

بیا شمال

تگهای بیا شمال

biashomal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بیا شمال محفوظ است

بیا شمال بیا شمال

معرفی شمال و خرید و فروش ویلا